WWW.BRDSTUDY.ONLINE

Post Top Ad

>

Active Voice And Passive Voice Important Questions | Active Voice And Passive Voice MCQ


Q 1 - It ... since yesterday.

A - Is snowing

B - Has been snowing

C - Have been snowing

D - Was snowing

Answer : B

Explanation

The action takes place in the present perfect progressive


Q 2 - She ... for long now.

A - Are ailing

B - Is ailing

C - Has been ailing

D - Have been ailing

Answer : C

Explanation

The action takes place in the present perfect progressive


Q 3 - The injured ... to the hospital in an ambulance.

A - Were taking

B - Was taking

C - Were taken

D - Have taken

Answer : C

Explanation

The action takes place in past progressive, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.


Q 4 - Priyanka has solved the issue.

A - The issue have been solved by Priyanka.

B - The issue is solved by Priyanka.

C - The issue has been solved by Priyanka.

D - The issue had been solved by Priyanka.

Answer : C

Explanation

The action takes place in the present perfect, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.


Q 5 - He was writing a thesis paper.

A - A thesis paper had being written by him.

B - A thesis paper being written by him.

C - A thesis paper was written by him.

D - A thesis paper was being written by him.

Answer : D

Explanation

The action takes place in the past progressive, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.


Q 6 - Rahul will contact the police.

A - The police will contacted by Rahul.

B - The police would be contacted by Rahul.

C - The police will contacted by Rahul.

D - The police will be contacted by Rahul.

Answer : D

Explanation

The action takes place in future, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.


Q 7 - Kundan will have reached home.

A - Home would have reached by Kundan.

B - Home would have been reached by Kundan.

C - Home will have been reached by Kundan.

D - Home will have reached by Kundan.

Answer : C

Explanation

The action takes place in the future perfect progressive, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.


Q 8 - We have warned you.

A - You have been warned.

B - We have you warned.

C - Warned you have been.

D - Have you been warned.

Answer : A

Explanation

The action takes place in the present perfect, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.


Q 9 - Vamsi must have made that call.

A - That call must had been made by Vamsi.

B - That call must have been made by Vamsi.

C - That call must have made by Vamsi.

D - That call must have been made by Vamsi.

Answer : B

Explanation

The action takes place in the present perfect, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.


Q 10 - The government has not approved the construction

A - The approval for the construction has not been given.

B - The construction has not been approved by the government.

C - For the construction we have not been given the approval.

D - The construction was not approved by the government.

Answer : B

Explanation

The action takes place in the present perfect, and the doer of the action is shown as lesser important than the addressee.

No comments:

Post a Comment

close