WWW.BRDSTUDY.ONLINE

Post Top Ad

>

BSTC 31 August Answer Key 2020 | BSTC 31 August questions Paper Solutions



Rajasthan BSTC 31 August Answer Key 2020


BSTC Examination has been done successfully on 31th August 2020, now everyone is waiting for the answer key. BSTC Answer Key 2020 now released here, BSTC Answer Sheet Rajasthan BSTC Answer key 20202020 issued by Rajasthan Education Department, Bikaner. Download BSTC 2020 Answer key from here. Candidates who have appeared in the examination are eagerly waiting for the answer key as because result will not declare right now. BSTC Official Exam Answer Sheet is going to be release very soon here only. This BSTC Answer key will be release by Kota University. Candidates may get download the BSTC answer key 2020 as soon as possible.


BSTC Answer Key 2020


 The Rajasthan Education Department preparing to release BSTC Answer Key 2020 along with the cutoff marks 2020 for the written exam. This all will be declare on the BSTC 2020 official website @ predeled.com. Rajasthan Education Board exam is conducted on 31st August 2020. In this article you will find all about the Answer key release date and cutoff marks etc. (predeled.com).

Rajasthan BSTC 2020 Answer key, solved paper and cutoff marks is managed by the Rajasthan Education Department.  This Rajasthan Education Department is conducted on 30th August 2020 between the 2:00 PM to 5:00 PM. After the BSTC examination candidates are eagerly waiting for the BSTC Cutoff marks and Answer key.


Rajasthan BSTC 31 August Answer Key, BSTC 2020 Exam Solutions for All Papers Sets & Question Paper 


Candidates who have appear in the examination are going to estimate their score by matching all attempted with answer key and this will ensure your selection. The answer key is available on its official website as soon as possible in PDF file format. That’s makes easy for the candidates to downloads and check the answer key accordingly. This BSTC examination is done for the selection of candidates for the teaching faculty posts. If candidates get more marks then they will get extra good benefit too.


Rajasthan BSTC Answer key 31 August Question Paper Solutions


The Basic School Teacher Commission was held on 31st August 2020 and answer key will be issue as soon as possible. There will be unofficial Answer key with the 24 hour of examination. Wants to know more about the Cutoff marks and answer key candidates may visit the application form here only. We wish good luck to all applicants for their BSTC Results 2020 and if you have any kind of quarries related to admission then you can write comment in the blow provided box. We will try to clear all your doubts and give you latest notifications right on this page so, stay tuned to this page.



Rajasthan BSCT 2020 Unofficial Answer Key 2020


1.राजस्थान से कितने राज्यों की सीमा लगती है
उत्तर - 5

1. भोराट  का पठार कहां पर स्थित है
उत्तर उदयपुर और राजसमंद के बीच


3 राजस्थान का लिंगानुपात है 
उत्तर - 928

4. गोदान उपन्यास किसका है 
उत्तर - मुंशी प्रेमचंद

5. राजस्थान की साक्षरता दर है 
उत्तर - 66

6. कालीबंगा किस नगर में स्थित है 
उत्तर - हनुमानगढ़

7. बंगाल की खाड़ी से कौन सी नदी संबंधित नहीं है 
उत्तर - माही नदी

8. आवासन मंडल की स्थापना कब हुई थी

9 कोटा चित्र शैली का स्वर्ण काल किसे कहते हैं 
उत्तर - उमेद सिंह

1 कान्हा देववर्मन किसकी रचना है

11. जीव अभ्यारण कहां पर स्थित है 
उत्तर - कोटा

12. सामोद महल स्थित है 
उत्तर - जयपुर

13. कुमा समकालीन दिल्ली के शासक हैं 
उत्तर - शैयद तथा लोदी वंश

14. जामर कोटडा खान किसके लिए प्रसिद्ध है
उत्तर - रॉक फास्फेट

15. सिमरिया मंडल की स्थापना किसने की 
उत्तर - गोकुलभाई भट्ट

16 . कालीबंगा प्रथम की खोज किसने की 
उत्तर - अमलानंद घोष ने 

17. काली बाई का संबंध किस क्षेत्र से है 
उत्तर - रास्ता पाल डूंगरपुर

18. भारतीय संत संसद में कितनी सीटें हैं 
उत्तर - 25

19. राजस्थान में मंत्री परिषद मंत्री कितने बन सकते हैं 
उत्तर - 30
The Rajasthan BSTC unofficial answer key is released by coaching institutes and teacher. They release it on it’s official website but candidates can get it from this page. Answer key is also released on youtube channel. We also upload that on this page. The unofficial answer key of BSTC is not as perfect as the official answer key. However, candidates can still use to check answers.


Rajasthan BSTC 2020 Official Answer Key 2020


The official answer key of Rajasthan BSTC 2020 is only released online, at predeled.com. Department of Elementary Education released it for all the sets of Rajasthan BSTC 2020. Candidates can download as pdf and then use to predict score in the exam. The sets of Rajasthan BSTC 2020 question paper are as follows:

Set A
Set B
Set C
Set D


Rajasthan BSTC 2020 Result


The conducting body releases the Rajasthan BSTC 2020 Result on the official website. Candidates can check their Results online using their Roll number as mentioned on the Admit Card. Result is declared shortly after the Exam is conducted. Candidates who qualify the exam are then called for the Counselling process. A list of qualified candidates and qualifying marks is released by the conducting body officially. Admissions are based on the Merit. No copy of Result is sent through post or mail. Candidates must download the Result online form the official website.

No comments:

Post a comment

close