WWW.BRDSTUDY.ONLINE

Post Top Ad

>

Rajasthan BSTC Answer Key 31 August 2020 Cut of Marks

Rajasthan BSTC Answer Key 2020

BSTC Examination has been done successfully on 30th August 2020, now everyone is waiting for the answer key. BSTC Answer Key 2020 now released here, BSTC Answer Sheet Rajasthan BSTC Answer key 20202020 issued by Rajasthan Education Department, Bikaner. Download BSTC 2020 Answer key from here. Candidates who have appeared in the examination are eagerly waiting for the answer key as because result will not declare right now. BSTC Official Exam Answer Sheet is going to be release very soon here only. This BSTC Answer key will be release by Kota University. Candidates may get download the BSTC answer key 2020 as soon as possible.

BSTC Answer Key 2020: The Rajasthan Education Department preparing to release BSTC Answer Key 2020 along with the cutoff marks 2020 for the written exam. This all will be declare on the BSTC 2020 official website @ predeled.com. Rajasthan Education Board exam is conducted on 31st August 2020. In this article you will find all about the Answer key release date and cutoff marks etc. (predeled.com)

1.राजस्थान से कितने राज्यों की सीमा लगती है
उत्तर - 5

1. भोराट  का पठार कहां पर स्थित है
उत्तर उदयपुर और राजसमंद के बीच


3 राजस्थान का लिंगानुपात है 
उत्तर - 928

4. गोदान उपन्यास किसका है 
उत्तर - मुंशी प्रेमचंद

5. राजस्थान की साक्षरता दर है 
उत्तर - 66

6. कालीबंगा किस नगर में स्थित है 
उत्तर - हनुमानगढ़

7. बंगाल की खाड़ी से कौन सी नदी संबंधित नहीं है 
उत्तर - माही नदी

8. आवासन मंडल की स्थापना कब हुई थी

9 कोटा चित्र शैली का स्वर्ण काल किसे कहते हैं 
उत्तर - उमेद सिंह

1 कान्हा देववर्मन किसकी रचना है

11. जीव अभ्यारण कहां पर स्थित है 
उत्तर - कोटा

12. सामोद महल स्थित है 
उत्तर - जयपुर

13. कुमा समकालीन दिल्ली के शासक हैं 
उत्तर - शैयद तथा लोदी वंश

14. जामर कोटडा खान किसके लिए प्रसिद्ध है
उत्तर - रॉक फास्फेट

15. सिमरिया मंडल की स्थापना किसने की 
उत्तर - गोकुलभाई भट्ट

16 . कालीबंगा प्रथम की खोज किसने की 
उत्तर - अमलानंद घोष ने 

17. काली बाई का संबंध किस क्षेत्र से है 
उत्तर - रास्ता पाल डूंगरपुर

18. भारतीय संत संसद में कितनी सीटें हैं 
उत्तर - 25

19. राजस्थान में मंत्री परिषद मंत्री कितने बन सकते हैं 
उत्तर - 30

BSTC Cut Off Marks

BSTC Result Date 2020


2 comments:

close